Груші у винному сиропі

Груші у винному сиропі
18/02/2016 MIRTABLOG

Смачний і легкий в приготуванні рецепт, який доставить неймовірну насолоду!

Для цієї смакоти Вам знадобляться:

• 100 мл. червоного сухого вина (чим краще вино, тим смачніший десерт);

• 3 тверді груші;

• 2-3 шматочки лимону;

• 1 паличка кориці;

• 200 мл. води;

• цукор за смаком;

• 1 година вільного часу.

Отже, починаємо готувати:

1. Зріжте нижні частини груш. Зріз має буту рівним, щоб груші надійно достояли до закінчення приготування.

2. Зріжте шкірку, щоб груші краще просочилися соком. Хвостик радимо залишити – він чудово виглядає в готовому вигляді.

3. У скляний посуд налийте воду, покладіть груші і лимон.

4. Поки наші груші «купаються», займемося сиропом. Включіть мультиварку Mirta MC2220 Queen на режим  «Особистий кухар», встановіть температуру 150° та час приготування «1 година», додайте в чашу воду, цукор (за бажанням) і корицю. Доведіть до кипіння і кип’ятіть 5 хвилин, помішуючи.

5. У киплячу воду акуратно покладіть груші. Після закипання зведіть температуру до мінімуму (30°) і закрийте кришку мультиварки. Кожні 5 хвилин поливайте груші соком протягом 40 хвилин. Потім додайте в чашу вино,  поливаючи ним груші.

6. Тепер наші груші вимагають ще більшої уваги: поливайте їх соком кожні 3 хвилини, намагаючись перевертати їх. Робіть це протягом 10 хвилин. Після перемістіть груші в глибоку ємність і накрийте, щоб вони не втратили тепло, а сік доваріть до густого сиропу.

7. Вітаємо, Ваш десерт готовий!

8. Викладіть груші (можна цілими або розділити на кілька частин) на тарілку, і останній штрих — прикрасьте їх винним сиропом.

Смачного!

Автор: Ксенія