ЧАЙ П’ЄШ – ДО СТА РОКІВ ДОЖИВЕШ!

ЧАЙ П’ЄШ – ДО СТА РОКІВ ДОЖИВЕШ!
27/05/2021 MIRTABLOG

Чай – це не лише найпопулярніший напій у світі, а ще й джерело корисних властивостей для організму.


Більшість із нас звикли розділяти чай на 2 види: чорний і зелений. Натомість справжні поціновувачі можуть з легкістю розвіяти цю думку.

Ми розповімо про п’ять найкорисніших сортів чаю та їх особливості.


Отже, лідерську позицію займає сорт Пуер. Цей сорт бере початок у китайській провінції Юньнань ще з VII століття! Його незвичайний м’який смак зумовлений унікальним способом ферментації, тож при правильному заварюванні він забезпечує корисний вплив на організм, а саме: тонізує, допомагає зосередитись, покращує травлення і сприяє зниженню ваги, а також підвищує стресостійкість. Пуер заварюють при 95-100 °С, обов’язково зливаючи першу воду через 10-20 секунд. Повторне заварювання триває від 2-х хвилин. Насиченість та терпкість чаю напряму залежить від тривалості настоювання.


Другу позицію займає Мате, що родом із Аргентини. Він здатен покращувати імунітет, укріпляти стінки судин та нормалізувати роботу ШКТ. А завдяки наявності у складі цього чаю матеїну, його можна по праву вважати природнім антидепресантом. Для приготування цього екзотичного чаю знадобляться спеціальні аксесуари, які можна придбати у чайних магазинах: калабас і бомбілья. Заварюється Мате при температурі 65-80 °С та настоюється близько 2-х хвилин.


Наступним у ряду найкорисніших чаїв є китайський Улун, що вперше став відомим ще за часів династії Мін. Цей сорт чаю має ніжний молочний присмак і до сьогодні багато хто вважає його «жіночим чаєм», так як він має антиоксидантні властивості та покращує стан волосся і шкіри. Цікаво, що заварювати Улун повторно можна 8-15 разів! Для заварювання необхідна вода температурою 85 °С. Настоювати чай потрібно 8-10 хвилин.


Ще один представник напоїв з корисними властивостями – Білий чай, що став відомим ще у XII столітті. Раніше білий чай вважався «напоєм аристократів» за рахунок своєї високої ціни. Сьогодні кожен може насолодитися легким смаком та тонким ароматом цього чаю. У його складі є ефірні масла, кофеїн, антиоксиданти, так як цей сорт майже не піддається механічній і термічній обробці. Варто зазначити, що у чашці білого чаю міститься стільки ж мінералів і вітамінів, як у моркві. Білий чай настоюється 20 секунд при температурі води 60-70 °С.


Завершує список найкорисніших чайних напоїв як Ви думаєте, що? Вірно, старий знайомий Зелений чай. Уявляєте, його почали виготовляти ще у II столітті до нашої ери! У сьогоденні мало хто не знає, що зелений чай є джерелом вітаміну С та великої кількості (близько 17) амінокислот, необхідних організму. Чай необхідно залити водою температурою до 90 °С для промивання. Зливши першу воду, знову потрібно залити чай водою та настоювати близько 2-х хвилин.


На перший погляд голова йде обертом від нюансів приготування окремих видів чаю, та запевнюємо, що це набагато простіше, ніж здається! Адже із чайником Mirta KT-1000 Fusion House підготувати воду необхідної температури можна без зусиль! Пийте чай, насолоджуйтеся неповторним смаком та ароматом, отримуючи користь для здоров’я!

Фото автора NihatPexels