{**}

Смачні імпровізації: 7 рецептів пісних страв

Смачні імпровізації: 7 рецептів пісних страв
24/03/2017 MIRTABLOG

Не вірте, що витримати Великий піст – це катування. Трохи кулінарної винахідливості – і не факт, що після Великодня вам захочеться повертатися до звичайної їжі.


Італійський салат з тунцем і рисом


Інгредієнти:
- 1 склянки рису;
- 2 шт. свіжих печериць;
- 1 банка консервованого тунця;
- 1/3 склянки замороженого горошку;
- 1 солодкий перець;
- 100 г моцарели;
- 2 ст. л. петрушки;
- 1 ст. л. свіжовичавленого соку лимона;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, перець, оливкова олія – за смаком.


Приготування:
1. Відваріть рис, промийте і остудіть.
2. Покладіть горошок в киплячу воду і проваріть кілька хвилин. Злийте воду, остудіть.
3. Покладіть тунець у велику миску, подавіть виделкою. Додайте рис, нарізані кубиками гриби, перець, моцарелу, часник, петрушку, сіль.
4. Заправте оливковою олією і соком лимона, перемішайте.


Вінегрет по-французьки


Інгредієнти:
- 5 картоплин;
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 200 г. зеленого горошку;
- 2 солоних огірка;
- 50 г. родзинок;
- половинка лимона;
- 50 мл. оцту;
- 1 ст. л. гірчиці;
- сіль, перець-горошок, оливкова олія.


Приготування:
1. Почистіть і відваріть картоплю, буряк і моркву. Відвар від овочів не виливайте.
2. Наріжте кубиками варені овочі, солоні огірки і цибулю і покладіть в піалу. Очистіть від шкірки лимон, поріжте його і додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте ретельно.
3. Додайте зелений горошок і родзинки.
4. Налийте в маленький сотейник трохи овочевого відвару, додайте рослинне масло, оцет, чорний перець-горошок, сіль і гірчицю. Доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню і остудіть.
5. Овочі добре перемішайте, залийте маринадом і дайте настоятися протягом 20-30 хвилин.


Іспанський гороховий суп 


Інгредієнти:
- 500 г. нуту;
- 300 г. риби (тріска, хек, минтай);
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1 солодкий перець;
- 1 зубчик часнику;
- 300 г. замороженого шпинату;
- 1 листок лаврового листа;
- рослинна олія;
- зелень (петрушка, кріп, кінза), сіль – за смаком.


Приготування:
1. Замочіть з вечора нут в прохолодній воді.
2. Вранці зваріть нут в мультиварці, поки він не стане м'яким (приблизно 1-1,5 години). Рекомендуємо використовувати програму «Хумус» в мультиварці Mirta MC-2214. Туди ж додайте 1 цибулину і лавровий лист.
3. Тріску наріжте невеликими шматками і відваріть.
4. Дрібно наріжте другу цибулину, половинку зубчика часнику і солодкий перець. Підсмажте в сотейнику, при цьому додайте трохи рослинного масла.
5. Додайте на сковорідку до овочів рибу, горох і шпинат.
6. Додати бульйон, в якому варилася тріска, поставте на повільний вогонь 
і регулярно помішуйте.
7. Дрібно нарубайте решту часнику і зелень, додайте в суп.
8. Коли суп буде майже готовий, вийміть з супу половину гороху, подрібніть його в блендері Mirta BL-2670 і покладіть в суп.


Угорський гуляш пісний


Інгредієнти:
- 800 мл. води;
- 2 картоплі;
- 2 помідора;
- 2 солодких перцю;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 3-4 зубчики часнику;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 1 ч. л. меленої паприки;
- ½ ч. л. кмину;
- сіль за смаком.

Приготування:

1. Покладіть в чашу мультиварки картоплю, цибулю, солодкий перець і помідори наріжте кубиками і покладіть в каструлю.

2. Додайте паприку, томатну пасту і менше половини води. Увімкніть опцію"Тушкування" і готуйте під закритою кришкою хвилин 10, періодично перемішуйте.

3. Додайте воду, що залишилася, і посоліть.

4.Далі оберіть опцію "Варіння" і готуйте приблизно 30 хвилин. За кілька хвилин до готовності додайте часник і подрібнений в ступці кмин.

5. Закрийте кришку мультиварки і дайте настоятися протягом півгодини перед подачею.


Польський бігос


Інгредієнти:
- 4 картоплини;
- 200 г. квашеної капусти;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 1 морквина;
- 1 пучок черемші;
- 1 стручковий перець;
- 1-2 листочка лаврового листа;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- ½ склянки води;
- зелень (кріп, петрушка), сіль, перець, рослинне масло за смаком.


Приготування:
1. Натріть моркву на тертці, наріжте цибулю. Обсмажте на сковороді до золотистого кольору.

2. Квашену капусту покладіть на друшляк, щоб вся рідина стекла, і відправте на сковороду до цибулі і моркви. Підсмажте, поки капуста не почне підгоряти.

3. Додайте нарізану кубиками картоплю, перемішайте, смажте ще 5 хвилин.

4. Додайте лавровий лист, перець, томатну пасту, перемішайте. Додайте води, посоліть і поперчіть. Тушкуйте на повільному вогні 20-30 хвилин, доки картопля не стане м'якою.

5. За 5 хвилин до готовності додайте дрібно нарізану черемшу і зелень. І дайте ще потомитися 5 хвилин під кришкою.


Ізраїльський фалафель


Інгредієнти:
- 500 г. нуту; 
- 1 морквина;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 2 зубчика часнику;
- ½ ст. л. коріандру;
- ½ ст. л. зіри; 
- 1 ст. л. нарізаної петрушки;
- сіль, перець, рослинне масло за смаком.


Приготування: 
1. Відваріть горох (рекомендуємо використовувати програму «Хумус» в мультиварці Mirta MC-2214).
2. Моркву, цибулю і горох подрібніть в блендері Mirta Bl-2670. Додайте петрушку і спеції.
3. З отриманої пасти сформуйте круглі котлетки. 
4. Обсмажте їх на програмі «Фалафель» в мультиварці Mirta MC-2214 з обох боків до появи рум'яної скоринки.


Цвітна капуста по-німецьки


Інгредієнти:
- 1 качан цвітна капусти;
- 2 зубчики часнику;
- половина лимона;
- 2 ст. л. рослинного масла;
- 2-3 ст. л. панірувальних сухарів;
- сіль, перець за смаком.


Приготування:
1. Зваріть цвітну капусту в злегка підсоленій воді на повільному вогні до напівготовності (10-12 хвилин). Злийте воду, охолодіть, розберіть на суцвіття.
2. Часник пропустіть через прес, змішайти з перцем, лимонним соком і рослинним маслом.
3. Розкладіть суцвіття капусти у форму для запікання, полийте заправкою, акуратно перемішайте, зверху посипте панірувальними сухарями.
4. Випікайте в духовці до утворення легкої скоринки – приблизно 10-15 хвилин.


Приємного апетиту!