{**}

8 міфів про їжу

8 міфів про їжу
20/02/2017 MIRTABLOG

Якщо ви вже давно звикли до думки, що Діда Мороза не існує, і думаєте, що вас нічим не пройняти, тримайтеся - зараз ми розвінчаємо кілька популярних міфів про їжу.

 

1. Жироспалювачі

Частіше всього наявність ферментів, які розщеплюють жири, приписують таким продуктам: ананасу, папаї, грейпфруту, помело, ківі, і зеленому чаю, і чомусь подрібненій кориці.

Якщо ви вирішили, що з'їсте ввечері тарілку смаженої картопельки, а потім заїсте це грейпфрутом і ніякої зайвої ваги – ви помиляєтеся! Так, ці продукти дуууже корисні, але вони лише здатні прискорити метаболізм, але це ніяк не відіб'ється на вашій фігурі. Продуктів-жіроспалювачів не існує!

 

2. Шоколад та вітаміни

Фанати здорового харчування і псевдодієтологи стверджують, що шоколад потрібно виключити з раціону. Насправді ж якісний чорний шоколад володіє всіма позитивними властивостями, і за вмістом мікроелементів не поступається яблуку або йогурту. Корисний не весь шоколад, а тільки гіркий.

 

3. Кава і серце.

Перевірити правдивість того, що кофеїн негативно впливає на серцево-судинну систему, зважилися мадридські вчені. Їх дослідження довели, що смертність людей, що вживають міцний напій, не більше, ніж у тих, хто його зовсім не п'є. В середньому 400 мг кофеїну (а це 4 чашки кави в день) - для здорової людини вважається нормою.

 

4. Молоко та термін зберігання

Існує міф про те, що якщо продукт зберігається тривалий час - значить там консерванти. Насправді, для збільшення термінів зберігання молока, всього лише користуються сучасними технологіями, а зовсім не консервантами. Сільське молоко здатне скиснути буквально за день, а ультрапастеризоване протримається набагато довше. Весь секрет - у самому процесі виробництва.

 

5. Користь йогурту

Іспанські вчені вирішили перевірити цей розкручений міф про йогурт. Дослідження вийшло досить масштабним: вчені обстежили понад 4000 тисячі осіб. Але результати виявилися несподіваними - регулярне вживання йогурту ніякого впливу на здоров'я не надавало.

 

6. Устриці – афродизіак

Це, мабуть, найвідоміший продукт, якому приписують магічний і збуджуючий ефект. На думку психологів, це пояснюється ефектом плацебо: репутація устриць настільки сильна, що люди не бачать причин сумніватися в чудодійних властивостях молюсків, але насправді підтверджених фактів немає.

 

7. Проковтнута жуйка – 7 років

Напевно пам'ятаєте, як батьки лякали: "Якщо ти проковтнеш жуйку, то вона перетравитися тільки через 7 років!" Однак гастроентеролог Давид Мілов написав спростування в журналі Scientific Americans. Жувальна гумка дійсно буде перетравлюватися довше, але вона не може цілих сім років залишатися в шлунку.

 

8. Морська сіль корисніше

Багато хто вважає, що морська і звичайна столова сіль — це різні речовини. Більшість упевнена, що морська сіль містить більше натрію. Дослідники з Клініки Майо визначили, що морська сіль володіє такою ж поживною цінністю і рівнем натрію, як і столова сіль. Різниця між ними полягає в тому, що в морській солі міститься більше мінеральних речовин. Але в наш час, столову сіль додатково збагачують йодом. Тому питання, яка сіль корисніша – спірне.

 

Кожен з нас сам обирає, у що вірити. Але пам'ятайте, що будь-який продукт, навіть найкорисніший, може завдати шкоди, якщо зловживати їм.