ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ

ГОТУЙ САНИ ВЛІТКУ
18/08/2021 MIRTABLOG

Усім з дитинства знайома ця приказка. І, як бачимо, саме на липень припадає її очевидна актуальність –  початок сезону консервації. Хоч скільки часу і сил не займає цей спекотний і тривалий процес, а все ж як чудово взимку відкрити баночку з хрусткими огірочками чи варенням до чаю)

Ми підготували для вас кілька цікавих і дуууже смачних рецептів консервації на зиму і сподіваємося, що ви додасте їх у свою кулінарну скарбничку)

Отже, перший рецепт – КОНСЕРВОВАНА КВАСОЛЯ 


Photo by Nuruddin Bharmal on Unsplash

Вам знадобляться такі інгредієнти:
·         1,5 кг червоної квасолі
·         1 кг моркви
·         1 кг цибулі
·         170 мл олії
·         250 мл оцту
·         гвоздика - за смаком
·         сіль, перець за смаком
Квасолю звечора необхідно залити холодною водою та залишити на ніч. Замочену квасолю ретельно промивають та відварюють. Очищену моркву потрібно нарізати кільцями, а цибулю соломкою. У велику каструлю додають олію і тушкують овочі 15 хвилин, після чого додають квасолю та готують ще 10 хвилин. У готову страву додайте спеції та оцет. Розподіліть у заздалегідь простерилізовані банки та законсервуйте, після чого дайте страві повністю охолонути під рушником. Зберігайте у темному прохолодному місці.

Їдемо далі: ОГІРОЧКИ ПО-ПОЛЬСЬКИ


Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Інгредієнти:
·         4 кг невеличких огірків
·         1 ст. цукру
·         3 ст.л. солі
·         1 ст. оцту
·         2 головки часника
·         1 ст.л. сухої гірчиці в зернах
·         зелень – за бажанням
До початку приготування залийте огірки холодною водою та залиште на 2-3 години – так вони будуть хрумкими. Потім наріжте їх однаковими шматочками кільцями або повздовж за бажанням. Часник вичавіть через прес або подрібніть ножем. У великій каструлі змішайте усі складові рецепту та залиште маринуватися на 5-6 годин, зрідка перемішуючи. За цей час виділиться необхідна кількість рідини і огірочки консервуватимуться у власному соку. Розподіліть огірки у стерилізовані банки та закрутіть. Готово! До речі, огірочки готові до вживання вже зразу)

Тепер закриємо ОВОЧЕВИЙ САЛАТ


Photo by Vinicius Benedit on Unsplash

Інгредієнти:
·         1 кг помідорів
·         400 г солодкого перцю
·         300 г цибулі
·         1 пучок петрушки
·         4 ст.л. олії
·         2 ст.л. оцту
·         1 ст.л. цукру
·         1,5 ч.л. солі
·         12 горошин чорного перцю
·         4 горошини духмяного перцю
·         лавровий лист
Усі овочі попередньо ретельно помийте, почистіть та очистіть від плодоніжок. Перець наріжте брусочками, а цибулю – четвертинками кілець. Петрушку і помідори подрібніть. Поєднайте усі овочі у каструлі.
Додайте  цукор, оцет, олію та спеції, перемішайте та залиште маринуватися на 30 хвилин.
Потім розкладіть салат у стерилізовані банки і накрийте кришками. Після цього банки із заготівлею необхідно стерилізувати ще 30 хвилин. Законсервуйте, переверніть банки догори дном, огорніть ковдрою та залиште до повного остигання. Вуаля!

А тепер несподіваний рецепт: КОНСЕРВОВАНИЙ КАВУН


Photo by Geert Pieters on Unsplash

Інгредієнти:
·         ¼ шт кавуна
·         1 ст.л. цукру
·         1 ч.л. солі
·         15 мл оцту
·         1 зубчик часнику
·         Пучок м’яти
·         ½ огірка
Наріжте кавун разом з шкіркою трикутниками товщиною близько 2 см. На дно стерилізованої банки покладіть часник та гілочку м’яти. Огірок наріжте кільцями. Наповніть банку шматочками кавуна, не притискаючи їх та час від часу перекладаючи їх м’ятою та шматочками огірків. Залийте окропом, накрийте кришкою та залиште на 15 хвилин. Після чого злийте воду в каструлю, доведіть до кипіння і залиште на 5 хвилин. Повторіть процедуру. Коли вода закипить вдруге, додайте цукор, сіль і оцет. Залийте кавун отриманим маринадом та законсервуйте.

І насамкінець – десерт: АПЕЛЬСИНОВЕ ВАРЕННЯ


Photo by ROMAN ODINTSOVPexels

Інгредієнти:
·         4 апельсина
·         2 лимона
·         8 ст. цукру
·         8 ст. води
Апельсини та лимони гарно помийте та обсушіть, так як вони будуть готуватися разом із цедрою. Наріжте їх тоненькими напівкільцями та видаліть насіння. Помістіть у велику каструлю, додайте 8 стаканів води і доведіть до кипіння, часто помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, всипте цукор та розмішайте до його повного розчинення. Накрийте каструлю кришкою та залиште на ніч.
Настояне варення знову доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 2-х годин. Збільшіть вогонь до середнього та варіть ще 30 хвилин, часто помішуючи. Під час процесу не забувайте знімати піну.
Розлийте варення у стерилізовані банки і закатайте.
 
Ось і все! Тепер ваші «сани» готові і можна сміливо відпочивати.
А ми побігли розливати у баночки апельсинове варення))